top of page
Open Book

Individuele studiebegeleiding

Je zoon of dochter slaagt er maar niet om een studiemethode te vinden. Of : hij/zij heeft wel een studiemethode, maar houdt er zich niet aan. Hoe help je je kind hiermee? Een studiecoach kan hierbij helpen. Samen met de ouders en de kinderen bespreken we waar het schoentje knelt. We bepalen ook samen wel doel we voor ogen willen houden en hoe de coaching in zijn werk zal gaan. Coaching is heel erg persoonlijk. Er is geen one size fits all, want de ene persoon is de andere niet. 

Na de sessies zijn de volgende vragen beantwoord:

  • Hoe plan ik mijn schoolwerk?

  • Wat is uitstelgedrag en hoe ga ik er mee om?

  • Hoe weet ik dat ik met de juiste dingen bezig ben?

  • Waarom moet ik gespreid studeren?

  • Hoe kan ik studeren minder lastig maken?

  • Welke studiemethode past het best?

  • Waarom moet mijn werkplek rustig zijn?

  • Wat doe ik als ik iets niet begrijp van de leerstof?

  • Wat is het verschil tussen afleiding en pauze?

WAT MENSEN ZEGGEN

2014-Kroatie4.jpg

S.L., ouder leerling 4de middelbaar

Je voudrais remercier Isabelle pour son écoute, sa bienveillance et sa patience. Ce coaching fut également un coaching pour les parents car cela m'a appris à dialoguer avec J. de manière plus constructive et avec moins de jugement. Cette méthode de coaching rend le jeune plus autonome. Cette manière de travailler a pour objectif d'anticiper le travail à faire et à évaluer la quantité de matière à connaître. Mieux s'organiser pour moins stresser.

R.V., ouder leerling 3de middelbaar

Isabelle draagt de mensen met wie ze werkt een warm hart toe en wil hen echt helpen. Ze treedt binnen in hun wereld en zoekt met hen een weg in het doolhof van hun geest en gevoelens. Ze past haar methode aan aan de persoon die voor haar zit. En als ze zich in iets vastbijt, dan laat ze niet los. Ze zoekt, vraagt, denkt tot ze de sleutel vindt. Zo slaagt ze erin haar coachees mee te sleuren in haar enthousiasme.

Isabelle is ook een meester in het organiseren. Ze bedenkt structuren en plannen, legt deze ook haarfijn uit, oefent ze in en past ze aan indien nodig.

Kortom Isabelle is enthousiast, empathisch, flexibel, gestructureerd en laat niet los. Een betere coach kan je niet hebben.

A.D., ouder leerling 5de middelbaar

Isabelle werkt aan een partnerschap met de leerling maar ook met de ouders. Het zorgt ervoor dat rollen duidelijk worden en dat je als ouder ook gewoon weer "ouder" kan zijn. Naar de leerling toe komen er praktische en heldere handvaten die ervoor zorgen dat dat leerling concreet stappen kan zetten in zijn/haar groeiproces.

J.H., leerling 4de middelbaar

Ik leerde een nieuwe studie methode aan, die me verplichtte om minstens één dag voor een test al klaar te zijn voor dat test, waardoor ik beter voorbereid was op mijn schoolwerk. Ik leerde een bepaalde structuur aan en leerde daardoor om regelmatiger te studeren. Ook wist ik altijd wat ik te doen had voor school en wanneer, waardoor ik minder gestresseerd werd.

S.C., ouder leerling 1ste middelbaar

Ik wou je graag heel erg bedanken om S. de afgelopen weken te begeleiden. Ik was onder de indruk van de vele communicaties/opvolging waardoor S. echt wel ingang geschoten is. De punten zijn dan ook in de goede richting geëvolueerd sindsdien.

B.V.V., ouder leerling 4de middelbaar

Onze dochter gaat bewuster om met schoolwerk en heeft in de chaos structuur leren brengen. Isabelle heeft een interessant traject uitgewerkt dat de interesse van onze dochter gewekt heeft. Het contact met Isabelle was erg fijn, zowel voor onze dochter als voor ons. Dankjewel, Isabelle.

bottom of page